I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, November 27, 2011

assalamualaikum... selmt pg/thg hr/ptg/mlm dan tgh mlm.. apa khabar semua.. harp smua sdg sihat ye... for those yg singgah ke blok miss azie ni expecially blogwalking tq so much.. im very appreciate it.. i juz wanna share wat i has..! ok..
special education... apa 2?? its a simple aje... mrka yg tdk ada ilmu akan berkta begitu.. ishh3... to develop, understanding, manage merka bkn suatu perkara yg mudah... paper kokurikulum dan rekreasi byk membuka minda dan mendpat tmpt di hati kami terutama apabila kami diberi peluang untuk menyediakan sebuah kem perkhemahan dan pengurusan darpd A to Z kami sendiri uruskan bersama2... daripada pelbagai x puas hati sehingga post moterm di buat kami luahkan segala-galanya.. seronok2..! we are profesional!! open minded is important.. ok..!

nk tgk pic2 kami lagi sebelum dan semasa program?? JOMMMM....>>>>




haa...........tgk pic aktiviti yang kami jalankan pula yerkkk..!!




Wednesday, November 2, 2011

Assalamualaikum. . . .

Selamat malam semua. Hari ini bertarikh 2/11/11. Cantik tarikh ni kan.. setelah lama nya aku xdapat update my blog krn kesuntukan masa dan terkejar2 dgn pelbagai urusan sbgai budk UPSI……hehe.. baru2 ni aku buat perkhemahan di bukit larut taiping bersama dengan pelajar Pendidikan Khas Sekolah Menengah Bukit Jana. perkehaman ini berlangsung selama 3 hari iaitu bermula pada 28/10-30/10... 

mereka memang ada keistimewaannya.. tiga hari menguruskan mereka, meluangkan masa bersama dengan mereka seperti tidak cukup, dengan pelabgai kerenah mereka kita dapat memahami mereka. sungguhpun begitu, mereka mempunyai disiplin diri yang tinggi, menghormati kami sebagai bakal guru, mematuhi arahan, kami merasa sangat2 gembira...

syukur Alhamdulillah... perjalanan aktiviti / program perkhemahan dapat dijalankan dengan jayanya. dan semga semua pihak berpuas hati. setelah bertungkus lumus sebelum semasa menjalanakn program sehingga berlaku tegangan diantra satu sama lain, namun diakhir camping ni kami semua tersenyum kerana misi dan visi telah tercapai. 

apa yang paling menyeronokan, kami pergi kesana dengan membawa ilmu2 yang dipelajari semasa dibilik kuliah... berbekalkan Lagu Gemuruh sebagai lagu tema perkhemahan,dan pelbgai slot yang dipersembahkan kepada murid, akhirnya murid-murid dilihat secara kasar dapat menghayati lagu tersebut dan bernyanyi bersama pergerakan. rupa-rupanya, lagu yang kami ajar ini tidak berakhir di camp site sahaja, tetapi aku berasa sangat terharu bercampur gembira apabila lagu yang kami ajarkan kepada mereka ini telah dipersembahkan dikhalayak ramai di Taiping Central (TS) hari ini. 

aku merasa sangat bertuah, beruntung kerana aku dipertemukan dengan mereka, selepas bertemu dengan mereka aku dapati banyak perbezaan antara mereka dengan kita yang normal, bukan perbezaan yang negatif, tetapi perbezaan yang ada adalah perbezaan positif.. dan secara tidak langsung naluri ku memberontak untuk cepat grad dan mendidik mereka menjadi ahli masyarakat yang tidak dipinggirkan. sebelum ini, aku banyak membuat lawatan ke sekolah sama ada sekadar untuk menjadi obsever or sebagai menyiapkan tugasan, merata sekolah telah aku pergi untuk melihat tahap perkembangan pelajar dan pendedahan diperingkat awal lagi. namun, ia tidak meninggalkan kesan apa-apa kepada ku sehingga lah aku bertemu dengan pelajar2 ini dan ak menguruskan aktiviti mereka terutama ketika membuat energizer... kegembiraan terserlah pada muka mereka.. mereka seronok menjalankan aktiviti sedemikian dan maki juga berasa sangat happy..........

jommm santai2 bersama gambar aku bersama kawan2 ku dalam proses menjayakan program ini utk dpt A dlm paper KBK 3053.....hehehhe... 

aksi2 yang mendebarkan:>




ini semasa latihan dikir barat....haha...alahhh ewahhhh! xpernah masuk kan.. tp bolehhh la layan je


ini hari akhir wt perjmpaan....ni kami tunjukan senamrobik, emm wt ckit2 ebergizer... dan perbncgan ckit2 la..